Om St Criox
Her på øen sættes høflighed højt. man anses for uforskammet, hvis man ikke siger god morgen, god eftermiddag og god aften til dem man møder. Man siger excuse me, hvis man kommer til at støde ind i nogen eller komme for tæt på. Så nu går vi rundt og hilser på en masse mennesker vi ikke kender. Det virker faktisk rigtigt hyggeligt.
Her "limer" man dagen lang. Det er et ord for at daldre eller tage det helt afslappet. Ting går ikke stærkt her. der er god tid. Det er herligt. Folk kan godt finde på at stoppe trafikken fordi man lige skal sludre og så må resten pænt vente.
Det er heller ikke til at skynde sig. Hvis man kommer til det tapløber sveden og så er man helt våd og det er der jo ingen grund til.
Øen er 213 kvadratkilometer stor ca på størelse med Møn. Der bor 55.000 mennesker på øen og her bor de 7000 i den største by Christianssted.
Lidt historie:
Avakkerne en indianerstamme kom til øen i år 300. I år 1000 kom Caribierne hertil og var mildest talt ikke så gode ved Avakkerne. De spiste mændene og brugte kvinderne til slaver. Der var dog nogle de tog som koner.
I 1493 kom Colombus hertil. Først i 1600 tallet kom koloniherrerne.
Danmark købte St Croix i 1733 af Frankring, da Danmark manglede land til at dyrke sukkerrør på udover det man allerede havde på St John og St Thomas.
I 1848 gav Peter Van Scholten slaverne fri, som et af de første lande i verden. Han blev ikke populær hos kongen.
På et tidspunkt kunne det ikke længere betale sig for Danmark at have øerne. Sukkerroen kunne udnyttes i Danmark og så prøvede vi at sælge øerne, men det gik ikke.
Under første verdenskrig blev Tyskland interesset i at købe og så slog Amerikanerne til for at få øerne. Øerne blev solgt i 1917 for 25 mio. dollers i guld.